Šitaki gobe

Čutite, ko vam upade imunski sistem in so posledice kažejo na vašem zdravju? Vaše počutje je oslabljeno, pojavijo se lahko celo razne bolezni in seveda sedaj želite ponovno vzpostaviti imunski sistem in doseči takšno ravnovesje, da bo ta nas branil pred vsemi pretečimi nevarnostmi? To lahko dosežete že s pravimi prehranskimi dopolnili, kot so recimo šitaki gobe.

Imate radi gobe? Kako pogosto jih uživate in katere od teh? poznamo nekaj vrst različnih gob, nekatere med njimi so celo strupene in seveda jih moramo dobro poznati, zato da vemo in se prepričamo, da so užitne, kajti te nam lahko prinesejo več škode kot koristi. Ko pa jih spoznamo in vemo, katera je katera, pa več ni bojazni in jih lahko mirne vesti uživamo, brez skrbi, da bi se nam pripetilo kaj slabega. Sploh pa vsaka goba, kot tudi vsaka druga stvar na svetu ima svojo funkcijo in svoje učinkovine. Če so te dobre za naše zdravje, potem nimamo razloga, da jih ne bi uživali.

Koliko vrst oziroma različnih gob pa poznate? Koliko jih znate našteti? Verjetno najprej tiste, ki se velikokrat in običajno znajdejo v naši prehrani? I rastejo in so dostopne pri nas? Kaj pa recimo tiste gobe, ki so poreklom iz drugih in predvsem daljnih dežel? Recimo šitaki gobe? Te niso samo dobrodejne za naše zdravje in ne okrepijo zgolj našega imunskega sistema, ampak so pravzaprav dobrodejne za naše telo in zdravje v celoti.

In kar je še odlično, je tudi to, da služi kot super začimba k jedem in bo zagotovo k naši hrani doprinesla bogat okus, katerega bomo si zapomnili. Predvsem, če so nam všeč japonske ali kitajske jedi, v njihovi kulinariki brez teh skorajda ni jedi. In zato lahko trdimo, da kitajci zares z vsemi sestavinami skrbijo za lastno zdravje. Kar pa je dobro, je to, da se je to danes preneslo tudi k nam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *