Podloga za prtljažnik ni zgolj za ljubitelje pustolovščin

Gumijasta podloga za prtljažnik ali kar plastično korito po meri lahko zaščitita prtljažni prostor avtomobila pred marsičem, kar bi ga utegnilo uničiti. Največkrat se zanju odločajo podjetniki, ki prevažajo v zadnjem delu avtomobila orodje in tekočine, prav tako pa tudi lovci in ljubitelji narave. Kadar gremo v naravo namreč s seboj vzamemo veliko pripomočkov, s katerimi lahko v avto prinesemo umazanijo. Sicer pa so že mokri smučarski čevlji lahko razlog, da se odločimo za uporabo zaščite.

Kaj mi bo podloga za prtljažnik?

Če ste bolj kot ne mestni človek, potem si verjetno mislite, da je podloga za prtljažnik nekaj povsem nepotrebnega. Z avtom se ne vozite veliko, ne ukvarjate se z aktivnostmi, za katere velja, da so “umazane”. Vendar pa bi vas potem lahko vprašali, zakaj uporabljate gumi preproge za avto? Verjetno bi dejali, da se umazaniji vendarle ne da izogniti in je v avto prinesemo tudi s čevlji. Res je. Ravno tako se ni mogoče izogniti umazaniji v prtljažniku. Vsakič, ko vanj nekaj naložite, lahko pride do težav. Že takrat, kadar so v njem zgolj vrečke s špecerijo – tudi te se prevrnejo, papirnat ovoj moke ali sladkorja se preluknja, zmečka se kakšen paradižnik ali jagoda, iz plastenke izteče nekaj tekočega pralnega sredstva…

Podloga za prtljažnik spada med najbolj osnovno zaščito avtomobila pred obrabo in umazanijo. Koristi pa lahko prav vsem, tudi tistim, ki v prtljažnik ne dajejo umazanih planinskih čevljev in športne opreme.

Sicer pa podloga za prtljažnik ne skrbi zgolj za to, da se na njej zadržijo kapljevine in umazanija. Učinkovita je tudi pri preprečevanju zdrsov v prtljažnem prostoru. Kadar koli peljemo kaj občutljivega, kar se ne sme “voziti sem in tja”, smo lahko precej bolj mirni.

Ste kupili velik narezek, ki ga želite peljati domov in z njim pogostiti prijatelje za svoj rojstni dan? Ste spekli torto za prijateljičinega otroka in jo morate varno dostaviti? Ste v prtljažnik naložili hčerino violino ali citre? Gotovo želite, da je med vožnjo poskrbljeno, da se stvari v prtljažniku ne premetavajo.

Tu so še ljubljenčki…

Podloga za prtljažnik ali korito sta praktična tudi takrat, kadar morate v avtu peljati ljubljenčka. Ne glede na to, ali je ta vaš stalni sopotnik, ali pa mora le nekajkrat do veterinarja, je zagotovo dobro, da je prtljažnik zaščiten. Pasje dlake se izjemno težko očistijo, če so v avti še kakšne sledi urina, pa je lahko to toliko bolj neprijetno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *