Hialuronska kislina je sestavina za vse s suho kožo

Te koža zjutraj, ko se zbudiš zateguje in veže? Imaš probleme z izbiro pudra za obraz, ker vse kar daš na svojo kožo le še bolj poudari drobne luskice na njej? Potem se verjetno soočaš s suho kožo in vem kako ti je. Tudi sama imam tanko in suho kožo, zato sem morala pošteno preštudirati kozmetične sestavine, da sem našla izdelke, ki mi kože ne razdražijo. Zaveznico sem našla v hialuronski kislini. Hialuronska kislina za obraz je pravi božji dar vseh nas suhokožcev.

Sliši se grozljivo, da bi človek dajal kislino na obraz, kajne? Toda naj vas nič ne skrbi, ne gre za kislino, ki bi razjedla vašo kožo, prav nasprotno, hialuronska kislina vašo kožo navlaži in napne. Ena sama molekula hialuronske kisline sprejme namreč kar več kot tisočkratnik svoje teže vode. Kemikom je uspelo, da so ustvarili takšno molekulo hialuronske kisline, ki to vodo s seboj prenese v vašo kožo. In kaj to povzroči? To povzroči, da se vaša koža od navlaženosti napne in gubice so posledično manj opazne, saj so zglajene. Vaša koža ne bo več videti kot suha sliva, temveč kot napeta češpljica.

Vaš je hialuronska kislina prepričala? Verjetno se že sprašujete v kateri obliki jo kupiti in kako jo uporabljati? Predlagam vam, da si kupite hialuronsko kislino v obliki tonika ali seruma. Tako boste, po nežnem čiščenju svoje kože, na čisto kožo nanesli izdatno količino vlage, čeznjo pa še mastno kremo ali olje, ki bo preprečilo, da bi ta vlaga iz kože tudi izhlapela.

Če se vam to zdi preveč različnih izdelkov in ste zagovornica mila ter kreme, lahko uporabite tudi kremo, ki že vsebuje hialuronsko kislino. Tako lahko svoji suhi koži zagotovite kar potrebuje z enim samim izdelkom. Kremo priporočam tudi vsem tistim, ki imate v resnici mastno kožo toda izsušeno povrhnjico. Vam zagotovo na kraj pameti ne pade, da bi na svojo že tako mastno kožo dajali še olje, zato kupite le lahko vlažilno kremo s hialuronsko kislino za obraz in to bo vse, kar potrebujete.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *